24.9.14

Step by step

1. Saat jostain idean lähteä au pairiks ja kuulet kaverilta hyvästä firmasta, tai kuten minä, kouluun tulee jonkun firman työntekjiä kertomaan hommasta. 

2. Innostumisen jälkeen otat vähän lisää selville tästä kyseisestä firmasta ja unohdat et maailmassa on muitakin firmoja jotka lähettelee au paireja maailmalle, not a good thing. Muista aina ottaa selvää vaihtoehdoista niin voit valita just sen firman, joka sulle sopii parhaiten!

3. Ite päädyin Cultural Careen. Heillä homma toimii niin, että nettisivuilla ilmottaudut info-tapaamiseen, jossa kerrotaan koko hommasta vähän lisää ja sua haastatellaan. Infon jälkeen saat tunnukset joilla pääset tekemään hakemusta!

4. Hakemus. Nyt pääset täyttämään sivukaupalla tekstiä itsestäs, lastenoitokokemuksista ja kehumaan miksi just sä olisit hyvä au pair. Muista olla rehellinen ja tarkka kun muotoilet asioita. Hakemus on englannin kielellä, joten sanakirja on hyvä kaveri! Kun hakemus on Sun mielestä valmis, se submitataan ja läheteään sulle pariin kertaan takasin korjattavaks. 

5. Liitteet. Hakemusta tehdessä sun täytyy lähettää Tukholman toimistolle erilaisia lappuja. Tä koettelee hermoja.

6. Matching Process. Kuvittele ittes nyt Zaraan kattelemaan vaatteita. Voit kattella kaikkia vaatteita samaan aikaan, mut sovitettavaks saa ottaa vaan kolme vaatetta. Sovittaessa saatat pitää sitä yhtä toppia siellä varmuuden vuoks koska se vaa näytti nätiltä, etkä haluu et kukaa muu ottaa sitä koska se oli viiminen koko. Et kuitenkaan välttämättä ees kokeile tätä toppia, koska se mekko jota just nyt sovitat on iha täydelline ja päätät ottaa sen, mut rahat ei riitä toppiin, joten turha ees kokeilla. Tällä hetkellä toppin mahdollinen The One-ostaja ei löydä sitä, koska se on sulla varattuna, tä toppi voi vaan toivoa, että sen The One-ostaja joka rakastuu siihen yhtä paljon ku sä sun mekkoon, odottaa kaupassa edelleen, eikä oo lähteny tullakseen viikon päästä uudestaan. Vähän epäreilua vaatteille, vaatteet kun ei pääse valitsemaan ostajaa, ellei niitä valita sovituskoppiin, jossa ne sit voi tehdä parhaan mahdollisen vaikutuksen ostajaan. Kuvitellussa tilanteessa sinä ja muut ostajat ootte host-perheitä, vaatteet on au-paireja ja sovituskoppi on Matching Process jossa viestitellään ja Skypetetään perheen kanssa. 

7. Kun se Match sit on vihdoin löyty, siitä tehdään virallista Cultural Caressa. Saat lähtöpäivän ja lentotiedot sekä ohjeet viismin hakemiseen. 

8. Viisumi. Viisumia kannattaa alkaa hakea heti ku perhe ja lähtöpäivä on varmistunu! Cultural Care lähettää linkin ja ohjeet viisumin hakemiseen, ja ne pitäis saada heti perheen saamisen jälkeen. Mulla kuitenkin kävi niin, että mun ohje-email Cultural Carelta hävis johonkin internetin ihmeelliseen postimaailmaan, joten tein mun viisumihakemuksen ilman ohjeita (luulin siis saaneeni ne ja ihmettelin ku olivat niin huonot!), joten pyydä ja varmista että saat ohjeet!!! Viisumin teko on hankalaa ja mulla meni sen kanssa tappelemiseen neljä päivää. Viisumiin tarvitaan myös kuva, joten hanki se valokuvaliikkeestä, itseotetut ei kelpaa. Kun hakemus on tehty ja maksettu, saat varata ajan haastatteluun, kesäisin on ruuhkaista, mutta omani sain sovittua jo 1,5 viikon päähän näin syksyllä. 

9. Passi jolla haet viisumia, tulee olla voimassa PUOLI VUOTTA KOTIIN PALUUSI JÄLKEEN. Koska mun lähtö on 27.10.2014, ja nykyinen passi menee vanhaksi 2.1.2016, ei sille olis myönnetty viisumia. Tarkasta siis passisi, haastattelluun on ikävä mennä useampaan kertaan! 

Tähän asti olen nyt itse päässyt ja nyt odottelen viisumihaastattelua! Ensi kerralla kerron miksi päätin au pairiksi lähteä ja vähän siitä perheestä johon pääsen! 



-Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti